• Matsalens leverandører

    Vi er stolte over å samarbeide med flere flotte produsenter og leverandører.

Frode Ljosdal – Brimse Gård

Dyrker et stort utvalg av grønt på sin gård på Brimse, som ligger øst for Østhusvik på Rennesøy. Råvarene fra Frode kommer direkte på døren vår og vi har en tett dialog med Frode hver uke. Hver sensommer forbereder vi oss til vinteren. Vi sylter, tørker og safter av Frode sine råvarer. Frode – Takk for at du bringer dine fantastiske råvarer til oss!

Sølve E. Salte – økologiske egg fra Anda Gård på Klepp Stasjon

Ikke bare smaker eggene ekstra godt men hønene har egen luftegård og de sbestemmer selv når de vil ut. Hele 2 kvm pr høre. Ikke verst! Vi fikk komme på besøk til eggefarmen på Klepp og se det selv. Her har hønene det godt – og det liker vi!

 

Vill Vekst – Anne Lise Gjesdal

Hver høst får vi nyplukket sopp fra Anne Lise og hennes plukkere. Kantareller, traktkantareller, svart og gul trompetsopp og steinsopp er noen av sortene.

                                      Villbrygg

Botaniske drikker, ekstrahert av naturen. Skapt for å nytes når du tar vare på deg selv.
I 2018 ble Villbrygg grunnlagt av Cornelia Øiestad og Vanessa Krogh som til sammen sitter på en bred og variert erfaring fra restaurant- og kjøkkenbransjen. Deres idé om Villbrygg ble til med en lidenskap om å forandre matsystemet innenfra med drikker som kan nytes med både god opplevelse og god samvittighet. Det er viktig at det som føles øyeblikkelig godt er forenlig med det som er langsiktig bra. Dette har blitt en lidenskap vi formidler gjennom en fusjon av kunst, vitenskap og smak

 

Lyngnes Gård

Lyngnes Gård ligger i idylliske omgivelser på Randaberg like nord for Stavanger. Sørvendt mellom bergknauser ved Hålandsvannet ligger våre frodige eplehager perfekt til for dyrking av våre råvarer. Området har lange tradisjoner for matproduksjon. Disse tradisjonene bygger vi på i vår visjon om å lage den beste eplejuice med epler fra egen gård, og med tilsetning av bær og grønnsaker

.

 

Gydas Jordepler – fra Riska – Hommersåk – Klosterøy

Dyrker jordepler “tungvindt og gammeldags for smakens skyld”. Denne gamle gården har i generasjoner forynt riskabuen med poteter. Den dag i dag benyttes hest og kjerre for å pløye åkeren. Vi på Matsalen er veldig glad og takknemlige for at vi hver sommer får partier fra deres fantastiske asparges poteter, fra denne lille men stort entusiastiske potetdyrkeren – Sigurd Strand Pedersen!

 

Albert Idsøe Tradisjon, kvalitet og nytenkning.

Stavangers eldste bedrift med drift gjennom 6 generasjoner. Vi har daglig dialog med slakterne hos Idsøe for å skaffe de beste råvarene og for å utveksle ideer og tanker om mat.

 

Safteriet i Hillevåg

I restauranten vår kan du nyte safter og juicer fra det økologiske saftereiet i Hillevåg, Stavanger

Jerseymeieriet

Vi selger iskrem fra Jerseymeieriet i restauranten/deli. Sonja og Per Ådne Skårland, har drevet Herikstad Gaard sidan 2001 og fram til de etablerte Jerseymeieriet. Jerseymeieriet er det enestemeieriet som kun bruker melk fra Jersey kuer.

 

Osteverkstedet Lillesand

 

Småskala ysteri startet i 2013 av Andrea Maggioni, opprinnelig fra Milano i Italia. Andrea har sin osteutdanning fra Nord-Italia og har jobbet på ysteri i Puglia i Sør-Italia. Han har tatt med seg de beste oppskriftene fra Mimmo, en lokal ostemaker i Oria (Manduria), og yster for hånd etter gammel italiensk tradisjon, med norsk melk. Ostene er helt uten konserveringsmidler eller unødvendige tilsetningsstoffer, melken er helten og får spille hovedrollen på Osteverkstedet. Sørlandsk Mozzarella bader for eksempel bare i rent Lillesandsvann.

 

Foto